Projecten

Op deze pagina heb ik een aantal voorbeelden van bijzondere projecten geplaatst. Zoals je ziet is er veel mogelijk.

Een koninklijke jurk

Bruidsjurk van Meghan Markle 13cm hoog met een sluier van veertig centimeter van hoofd tot eind. Ik kon het niet laten om deze jurk na te maken. Deze jurk is van satijn met een sluier van organza afgezet met kant.

Dit model is gebruikt voor een ladies night en verkocht aan een liefhebber van het Engelse koningshuis

Haute couture

Een paar maanden geleden kwam er een echtpaar op leeftijd op het atelier.  Het paar was vorig jaar december getrouwd.De dame in kwestie was in een voor haar ontworpen creatie van Mart Visser getrouwd.Een pantalon met een tuniek van zeer fijn kant en daarover heen een lange mantel met mouwen afgezet met bont. Het bruidsmeisje droeg een soepel vallend jurkje met een stola van het zelfde bont. Ook dit kwam van de hand van Mart Visser. Deze mensen wilden dit graag na laten maken in miniatuur. Ze hadden toestemming gekregen van Mart Visser ( zo werkt dat ) en ook om het bij mij “ten toon” te stellen. Ze hadden de kleding dan ook bij zich zodat ik het op paspoppen in het atelier zou kunnen zetten.

Ik heb de beide creaties na gemaakt en er een mooi tafereeltje van gemaakt. Het geheel werd cadeau gedaan aan het bruidsmeisje dat de kleindochter van meneer was.Het echtpaar was zeer tevreden over het resultaat en daar was ik erg blij om want Mart Visser maakt er een gewoonte van om veel coupe naden te gebruiken. Wat het geheel typerend maakt voor zijn naam. Uiteindelijk zou Mart Visser het ook mogen bewonderen want wat blijkt…. Mart Visser is de zoon van de meneer waar deze vriendelijke dame mee is getrouwd…… Je begrijpt, dit was een zeer spannende opdracht!

Een verbronste jurk

Als je iets heel bijzonders wil kun je er ook voor kiezen om het jurkje te laten verbronzen.

In het voorbeeld is de jurk samen met een replica van het bruidsboeket omgetoverd in een bronzen beeldje. Heel bijzonder is het effect van het lijfje waar de strik en de rug voor een bijzonder subtiel effect zorgen.